Slyngevugge – forkæl dit barn med den perfekte søvn

En slyngevugge kan være en rigtig en god løsning på mange forældreproblemer. Som forældre kan man let føle sig hjælpeløst, når ens nyfødte sover dårligt eller græder ofte. Heldigvis er der en nem løsning som i mange tilfælde vil hjælpe nemlig en slyngevugge.

En ting som skiller sig lidt ud her på siden, men alligevel passer godt ind i temaet er en slyngevugge. Den bruges i modsætning til bæreseler, vikler og slynger ikke til at transportere dit barn rundt, men bruges når barnet skal sove. Mens dit barn endnu er et spædbarn er det faktisk en af de mest effektive måder at få dit barn til at falde i søvn på.

Du kender den klassiske vugge, som er rigtig god til at få de små til at sove på grund af den vuggende bevægelse. Men det er stadig rigtig mange som ikke kender til slyngevugger. Derfor ser vi her på siden lidt nærmere på hvad en slyngevugge eller hængevugge som de også kaldes er for noget, og hvorfor en sådan kan få dit barn til at sove endnu bedre.

Hvad er en slyngevugge?

Groft sagt kan man sige at en slyngevugge er et stykke stof som hænger i loftet eller i et stativ hvor i dit barn kan sove. Det er dog mere kompliceret end det og der er gjort rigtig meget ud af at skabe en ergonomisk stilling for barnet i vuggen. Slyngevuggen fås i forskellige farver og modeller, her på siden anbefaler vi de mest kendte i Danmark, som er fra mærkerne: Moonboon, Nonomo og Natures Sway. Alle er nogle gode slyngevugger til babyer, men de er lavet forskelligt og der medfølge forskelligt tilbehør.

En slyngevugge hænges altid fra loftet eller et stativ, hvorfor det også kaldes en hængevugge. Det gør at du også nemt kan flytte vuggen mellem stue og soveværelse enten ved at have loftkroge hængende begge steder eller også ved at have et stativ til slyngevuggen, som du kan flytte. Det betyder også at du kan have baby tæt på dig når du sover, da en slyngevugge i teorien kan hænges overalt.

Hvorfor bruge en slyngevugge?

Alle kender til fordelene ved en almindelig rokke vugge, hvor de gyngende bevægelser minder baby om tiden i mors mave. Men faktisk er der endnu flere fordele ved at bruge en slyngevugge. Det er der fordi en slyngevugge kombinere det bedste fra vuggen og slyngen, hvor barnet bliver pakket godt ind og kan føle mor far tæt på. Små børn elsker huler, jo mere huleagtig deres omgivelser er når de skal sove jo mere trygt sover barnet og netop et barns søvn er utrolig vigtigt de første år, da det er mens barnet sover at den lilles hjerne udvikles og barnet vokser sig stor og stærk.

Slyngevuggen giver altså både den trygge og tætte omgivelse sammen med den rokkende og vuggende følelse, som barnet kender så godt fra tiden i mors mave. Har man et kolik barn eller et barn som græder meget, så anbefaler flere jordemødre og børneterapeuter faktisk at man benytter en slyngevugge, frem for en babyseng eller almindelig vugge da tryghed er alfa-omega for at få en baby til at falde til ro.

De bedste slyngevugger

De mærker og producenter der laver slyngevugger er der faktisk ikke så mange af. Det er derfor et lille, men særdeles godt udvalg af slyngevugger der findes på det danske marked. I skrivende stund er der de tre slyngevugger jeg allerede har nævnt lidt længere oppe i artikelen og som jeg kommer til at gå i dybden med herunder.

Moonboon – Økologisk slyngevugge med motor

Moonboon Baby Studio har lavet deres helt egen slyngevugge og det bedste ved deres vugge er at du kan få den med motor.

Nonomo hængevugge hvidNonomo – Ergonomisk slyngevugge som i mors mave

Nonomo er nok den mest brugte og mest kendte slyngevugge i Danmark. Den kan fås hos en del af de store baby webshops og med god grund, for den er lavet i rigtig lækker kvalitet.

Nonomo hængevugge til tvillinger

Du kan også få Nonomo slyngevugge til tvillinger. En dobbeltvugge, hvor tvillingerne hænger side om side så ud har styr på dem begge.

Natures Sway

Den sidste slyngevugge er fra Natures Sway.

Stativ eller krog?

Skal mange så hænge sin hængevugge op med en krog eller købe det ekstra stativ til den? Den billige løsning er at sætte en krog godt fast i loftet, hvor i mod et vugge stativ giver en noget større frihed. Her har du mulighed for at placere vuggen lige der hvor du ønsker. For mange kan det være en god ide at have slyngevuggen inde i stuen om dagen, men i soveværelset om natten. Har du f.eks. et Nonomo stativ er det rigtig nemt at flytte rundt med den. Du betaler så også de cirka 1.700 ekstra for stativet men spare tid på opsætning af vuggen og får en betydelig større frihed med den.

Personligt ville jeg selv vælge en slyngevugge over en almindelig vugge eller babyseng. Og når barnet så bliver lidt større udskifte vuggen med en tremmeseng eller en baby/juniorseng.

Hvor kan man købe en hængevugge?

En del af de babybutikker der sælger vugger, har også slyngevugger i deres sortiment. Hvis din lokale babybutik ikke har dem på lager, så fås de i online butikker som BabyBob.dk, Sneglehuset eller Ønskebørn.
En god hængevugge koster ofte mellem 1.500 og 2.000 kroner uden stativ. Skal du have stativ med er prisen ofte det dobbelte.
Både Nonomo vuggen og Natures Sway er gode ergonomiske slyngevugger, men der fås også billigere hængevugger. Dog vil jeg anbefale Natures Sway eller Nonomo, da der her er stor fokus på den helt rigtige ergonomi og kvalitet.

Ønsker du et moderne hjem, og den perfekte søvn for din baby så er en slyngevugge det helt rigtige valg til dig.