Slyngevugge – forkæl dit barn med den perfekte søvn

En ting som skiller sig lidt ud her på siden, men alligevel passer godt ind i temaet er en slyngevugge. Den bruges i modsætning til bæreseler, vikler og slynger ikke til at transportere dit barn rundt, men bruges når barnet skal sove.
Du kender den klassiske vugge, som er rigtig god til at få de små til at sove på grund af den vuggende bevægelse.
Men det er stadig rigtig mange som ikke kender til slyngevugger. Derfor ser vi her på siden lidt nærmere på hvad en slyngevugge eller hængevugge som de også kaldes er for noget, og hvorfor en sådan kan få dit barn til at sove endnu bedre.

Køb din slyngevugge her hos BabyBob.dk

Hvad er en slyngevugge?

Groft sagt kan man sige at en slyngevugge er et styk stof som hænger i loftet eller i et stativ hvor i dit barn kan sove.
Slyngevuggen fås i forskellige farver og modeller, nogle af de mest kendte er Nonomo slyngevugge eller Natures Sway. Begge er nogle nogle gode slyngevugger til babyer.
Vuggen placeres ofte i en krog i loftet i soveværelset eller i et specielt stativ som man kan tilkøbe til vuggen.

Nonomo hængevugge hos BabyBob.dk

Hvorfor bruge en slyngevugge?

Alle kende til fordelene ved en almindelig rokke vugge, men faktisk er der endnu flere fordele ved at bruge en hængevugge.
Små børn elsker huler, jo mere huleagtig deres omgivelser er når de skal sove jo mere trygt sover barnet. Og netop et barns søvn er utrolig vigtig. Det er jo mens barnet sover, udvikles den lilles hjerne og barnet vokser sig stor og stærk.
Grunden til at spædbørn elsker huleomgivelser, er at det minder dem om den trygge tid hvor de lå i sin mor mave. Det gør at de falder nemmere i søvn og sover dybere.

Man opnår lidt den samme effekt ved at bruge en traditionel vugge med en sengehimmel til, men du opnår aldrig helt den samme omsvøbende effekt som en slyngevugge har.

Så har man et kolik barn eller et barn som græder meget, så anbefaler flere jordemødre og børne terapeuter faktisk at man benytter en slyngevugge, frem for en babyseng eller almindelig vugge.

Stativ eller krog?

Skal mange så hænge sin hængevugge op med en krog eller købe det ekstra stativ til den? Den billige løsning er at sætte en krog godt fast i loftet, hvor i mod et vugge stativ giver en noget større frihed. Her har du mulighed for at placere vuggen lige der hvor du ønsker. For mange kan det være en god ide at have slyngevuggen inde i stuen om dagen, men i soveværelset om natten. Har du f.eks. et Nonomo stativ er det rigtig nemt at flytte rundt med den. Du betaler så også de cirka 1.700 ekstra for stativet men spare tid på opsætning af vuggen og får en betydelig større frihed med den.

Personligt ville jeg selv vælge en slyngevugge over en almindelig vugge eller babyseng. Og når barnet så bliver lidt større udskifte vuggen med en tremmeseng eller en baby/juniorseng.

Hvor kan man købe en hængevugge?

En del af de babybutikker der sælger vugger, har også slyngevugger i deres sortiment. Hvis din lokale babybutik ikke har dem på lager, så fås de i online butikker som BabyBob.dk, Sneglehuset eller Ønskebørn.
En god hængevugge koster ofte mellem 1.500 og 2.000 kroner uden stativ. Skal du have stativ med er prisen ofte det dobbelte.
Både Nonomo vuggen og Natures Sway er gode ergonomiske slyngevugger, men der fås også billigere hængevugger. Dog vil jeg anbefale Natures Sway eller Nonomo, da der her er stor fokus på den helt rigtige ergonomi og kvalitet.

Ønsker du et moderne hjem, og den perfekte søvn for din baby så er en slyngevugge det helt rigtige valg til dig.