I sidste uge så vi nærmere på den flotte Nonomo® slyngevugge til soveværelset eller børneværelset. I dag fortsætter vi lidt i samme stil, og ser nærmere på hvordan man skaber den rigtige stemning i et børneværelse.

Læs også: Fordele ved en Nonomo slyngevugge

Et børneværelse må gerne være hyggeligt, et sted man syntes er pænt og behageligt når man træder ind i det.
Mange tror fejlagtigt at mere er godt. De vil gerne forkælde deres kære barn og køber derfor ofte lidt for meget til barnet.
Det kan være alt lige fra masser af spiderman plakater, en Cars seng, Hello Kitty lamper og den slags.
Gjort rigtigt kan man også sagtens slippe afsted med den slags, men i mange tilfælde går det helt galt og børneværelset kommer
hurtigt til at se rodet og forvirrende ud.
Men hvad kan man som forældre så gøre for at få et pænt børneværelse eller skabe den helt rigtige stemning i værelset?

Brug for en smart børneplakat? – Besøg Smilbart og find flotte plakater til børn

Minimere brugen af legetøj/børneting

Børneplakater til børneværelsetHvad enten det er et børneværelse til en baby, eller til et større barn, så er principperne det samme. Hvis du overfylder et værelse med for mange ting, så ser der meget hurtigt rodet ud.
F.eks. hvis der er for mange plakater på væggene ser det rodet, især hvis de ikke er rammet ind. Husk blot tilbage på dit gamle teenage værelse.
Her vil det ofte være meget bedre med blot 2 plakater som er flot indrammet, frem for 5 som ikke er det.
Selvom det er et værelse til en baby eller mindre barn, så er det ikke nødvendigt at fylde det med “barnlige” ting som en Cars seng, Hulk lampe eller Paw Patrol tæpper. For meget af den slags gør også at det forvirrere og ser træls ud.
Du kan få rigtig mange flotte børnemøbler som f.eks. Pinolino’s Florentina møbelserie fra BabyBob som fint kan kombineres med et par plakater, en Marvel lampe eller Paw Patrol tæppe. Den kombination af stilfylde børnemøbler og enkelte børneting, gør at man ikke er i tvivl om man er trådt ind i et børneværelse, og samtidigt ser det pænt ud.

Se f.eks. dette udvalg af børneplakater

Gå med et tema

Er du typen som gerne vil have en masse børneting på værelse, så hold jer til et bestemt tema.
En John Deere seng, en Hulk lampe, Frozen børnesengetøj og et Messi plakat passer ikke ret godt sammen, og alligevel ser man det ofte på flere børneværelser.
I stedet kunne man så vælge et gå all in, på f.eks. farmer temaet og stadig vælge en flot John Deere seng.
Kombinere dette med et par traktor plakater og et tæppe med mønster af en kornmark. Så er dem som træder ind i værelset ikke i tvivl om at her bor en som elsker traktorer, og har et flot børneværelse.
Bare pas på ikke at overgøre det. Stop mens legen er god. Det er ingen grund til også at tilføje et par Massey Ferguson lamper eller et John Deer børnebord.
Der er masser af forskellige muligheder inden for børne temaer. Et par eksempler kunne være Disney, Marvel eller Fodbold. Ved at vælge et bestemt tema, bliver tingene ofte lidt mere hyggelig og mindre sterile, end hvis man blot køre den helt minimalistiske stil.

Keep it simple, og gerne i samme stil så opnår du som regel det bedste resultat.