Hvordan du skal vælge den helt rigtige baby slynge

Info side om babyslynger

Denne artikel indeholder oplysninger om valg af babyslynger, samt råd om amning ved hjælp af en baby slynge.

Brug af baby slynge – kan være meget praktisk for mange forældre. Når de bære rundt på deres barn, frigøres dine hænder, så du kan lave en masse andet imens. Alt lige fra opgaver som husholdningsarbejde, madlavning eller lege med en ældre søskende, alt imens du holder din baby tæt på dig.

Det kan også være en fordel når man skal nogle steder. Grunden er at det ofte er lettere at komme rundt steder som bycentre og butikker, eller gå en tur på landet uden at kæmpe gennem dårlige veje, mudrede marker, på busser eller op ad trapper. Alt sammen ting, som normalt vil være ret upraktisk med en barnevogn eller klapvogn.

Mange forældre har over tiden opdaget, at deres babyer er lykkeligere og mere rolige når de ligger i en slynge tæt op af deres forældre. For mange er dette alene grund nok til at købe en. Men hvad skal man være opmærksom på når man skal finde den bedste babyslynge? Her er et par råd som kan hjælpe med at gøre det lidt nemmere at finde den perfekte model.

Læs også: Hvorfor vælge en Ergobaby babyslynge

En baby slynge støtter din baby

Når en baby er født, er ryggen og hofterne stadig temmelig bløde og fleksible. Ryggraden er naturligvis afrundet i en c-form og er ikke designet til at være lige. Derfor er det vitigt at en god slynge:

  • Lader din baby ligge tilbage lænet i sin naturlige afrundede position (også kaldet M-position), og stoffet skal være tæt nok, så de ikke ruller over i halv liggende stilling
  • Støtter deres hofter, og lader din baby tage en position, der er kendt som frø eller M-position, hvor deres bund ligger lavere end knæene, og stoffet skal understøtte dit barns ben fra knæ til knæ.
  • Sørger for, at stoffet er højt og tæt nok til at understøtte bagsiden af ​​barnets hoved (det bør også være justerbart, så det ikke kommer højere end dette). Dette er især vigtigt for nyfødte babyer.

Baby slyngen skal støtte og beskytte din babys udvikling af rygsøjlen, hofterne og ryggen på hovedet på alle måder, der er beskrevet ovenfor. Ergonomien i en babyslynge, er som du kan se meget vigtig. Mere vigtigt end kvaliteten og komforten af stoffet i slyngen.

Læs også: Info om baby slynger

Forskellige typer af baby slynger

Der findes lidt forskellige modeller inden for babyslynger. De mest almindelige er strækvikler, fastvikler, Mei Tais og ringslynger. Typisk vil det være tale om en ringslynge når du køber en standard babyslynge. Da der er stor forskel på din form og din baby’s form, er det ikke sikkert at en slynge som passer perfekt til en person, også vil være det mest optimale valg til dig. Det som måske er en drømmeslynge for en forældre kan være et rent mareridt for andre. Derfor kan det være en god ide lige at prøve et par forskellige babyslynger, og se hvilken som passer dig bedst. Dog kan man når man læser test af babyslynger, godt se på andre elementer, som f.eks. kvalitet af stoffet og låse mekanismen.

Når du skal vælge din babyslynge, så kan det være en god ide at følge disse retningslinjer.

Slyngen skal være stram for give tilstrækkelig støtte.
Du skal hele tiden kunne se dit barns ansigt når den ligger i sin børneslynge.
Dit barn skal være tæt nok på dig, til at du kan kysse barnets pande.
Holde dig barns hage væk fra brystet, for at sikre at han eller hun kan trække vejret ordentligt.

Ergobaby slynge eller wrap til dit barn