Ergonomisk bæreseler for dig og dit barns helbred

Der er mange gode grunde til hvorfor du bør sikre dig at din nye bæresele er en ergonomisk model. Her i afsnittet om ergonomiske bære seler, kommer vi lidt nærmere ind på disse fordele, som forhåbentlig gerne skulle overbevise dig om, hvorfor ergonomi er så vigtig en faktor når du skal bære rundt på dit barn.
Har du allerede erfaring med forskellige af disse babyseler, så ved du hvor stor en forskel der ofte er på de billige og de dyre modeller.

Ergonomisk seler

Ergonomi er noget som de fleste forælder bør overveje, når man skal ud og købe en bæresele. De fleste bæreseler er gode til dig som gerne vil have sit barn tæt på en.
Men der er ret stor forskel på disse seler. F.eks. vil du hurtigt kunne mærke forskel på at gå en halv time med dit barn i en Becute Bæresele og på en Ergobaby 360 Bæresele.
Derfor vælger de fleste også at købe Ergonomisk bæreseler, frem for de billige bæreseler. Ikke alene er en ergonomisk sele mere behagelig for dit barn, men den er også mere behagelige for forældrene at benytte.
Med mindre belastning på skuldre og ryg, vil du kunne benytte bæreselen i længere tid, før dit barn begynder at blive tung at gå rundt med. En anden fordel ved en ergonomisk bæresele er at der er bedre komfort for
dit barn i den. For at din babys rygsøjle skal støttes korrekt, bør de ikke holdes i en opretstående stilling, men holdes forsigtigt i den naturlige “C” -kurve, som de har været vant til i ni måneder i moderens mave.
Det er vigtigt at dit barns rygsøjle, bækken og hofter er godt understøttet i deres babybæresele. Bæreselen skal jo behageligt for jer begge, især hvis du har en større baby, bliver den meget hurtig hård at gå rundt med.

Derfor er ergonomiske seler et rigtig godt valg

Hvorfor benytte en ergonomisk bæresele?

Når man bærer rundt på sit barn i længere tid, kan det hurtigt blive en tung fornøjelse hvis ens bæresele ikke sidder perfekt. Men endnu mere vigtigt er det at dit barn bliver understøttet på den helt rigtige måde.

Netop derfor er ergonomisk bæreseler så vigtige. Når en babys rygsøjle holdes i en mere opretstående stilling, som især ses i en “fremadvendt udad” bære seler, kan stressen, der ligger på babyens nedre rygsøjle, være ret så stor. Da et spædbarns nedre rygsøjle endnu ikke har udviklet lænderkrumningen, bliver det meste af trykket, der holdes i opretstående stilling, rettet gennem deres nedre rygsøjle, bækken og hofteled, som er særligt sårbare i denne unge alder. Den foretrukne måde for din baby at sidde i en bæresele er med deres bund lavere end deres knæ, deres hofter spredt ud over 90 grader og deres knæ bøjede. En sidde stilling som også betegnes som “m” -positionen eller frøbensstilling.

Ved af benytte denne position sikre man at barnets hofte holdes fast i hoftebøsningen, og deres vægt er jævnt fordelt. Husk at til de helt små babyer og spædbørn skal der benyttes en babyindsats i selen.

Fordele som forældre

Den næste overvejelse man skal gøre sig, er hvor godt bæreselen fordeler babyens vægt på bæreren. Hvad skal man se efter er en baby bæresele, der holder din baby i godt og sikkert. Her er ergonomi en meget vigtig faktor, da en dårlige sele kan belaste både din og dit barns ryg.
Gerne en sele som holder barnet tæt på din krop, snarere end en, der giver muligt for din baby at læne sig væk fra dig. F.eks. er Ergobaby serien er designet til at holde din baby tæt,
samtidig med at den minimerer belastningen på din krop. Deres sortiment har også en tyk polstret talje og polstret skulderrem med et brystspænde, der hjælper med at sprede babyens bærevægt ud, så den bliver lettere for dit at bære rundt på. Nogle modeller som f.eks. dem fra Ergo baby er rigtig gode til at fordele barnets vægt, så du nærmest ikke mærker du bære rundt på den lille.
Som du kan se, så er det god grund til at købe en ergonomisk bæresele.
Især hvis du regner med at brugere den i længere tid af gangen. Mange starter ofte ud med at købe et af de billigere mærker som Childhome eller Becute, men går efterfølgende over til f.eks.
Ergobaby da disse ergonomisk bæreseler er betydelig bedre at bruge..