Ergobaby slynge - Den bedste valg til din baby

De mange fordele ved en babyslynge

Med en kvalitets Ergobaby baby slynge sikrer du, at din baby sidder på den helt rigtige måde, og at barnet har støtte for både hofter, bækken og lår.
Fordelen ved en Ergobaby slynge, er at den kan bæres på hoften, på ryggen eller på maven, og alligevel ligger barnet på en ergonomisk korrekt måde.
Grunden til at jeg selv foretrækker en Ergobaby babyslynge, er at kvaliteten efter min mening, er noget højere end man ser hos mange af de andre typer af babyslynger. Men hvorfor overhoved bære sit barn i en sådan bæreslynge frem for blot at gå med det på armen eller i sin barnevogn? Lad os se lidt nærmere på de mange fordele ved at benytte slyngen, eller Baby Wrap Carrier, som de så fint kaldes på engelsk, frem for f.eks. barnevognen.

En babyslynge giver dit bedre kontakt med dit barn

Når man bære rundt på ens barn, i en baby slynge, så giver man sit barn meget mere opmærksomhed, end hvis han eller hun blot lå i sin barnevogn. Det betyder i praktisk at man bliver bedre til at kende ens barn, og de signaler som barnet udsender. Man lære dermed hurtigere at se om barnet græder fordi han eller hun er sulten, skal skiftes eller fordi det ikke længere er sjovt at sidde stille. I praktisk betyder dette ofte, at ens barn græder mindre, hvilket jo er en god ting.
Alle små babyer har et meget begrænset syn. Så ligger dit barn i sin vugge eller barnevogn, så kan den faktisk ikke se sin mor eller far tydeligt, med mindre i står helt henne ved barnet. Når man bære rundt på sit barn i en slynge, så ser barnet sin mor meget bedre, og dermed falder det mere til ro. Det hjælper endnu mere på det, at barnet også kan høre sin mors hjerteslag, og mærke kropsvarmen fra moderen. Så ens barn er faktisk aller mest trygt, når det ligger i en sådan babyslynge.

Læs mere om Sådan finder du den bedste babyslynge

Barnet ligger Ergonomisk korrekt i en slynge

Har man taget sin bæreslynge korrekt på, så ligger barnet faktisk tæt på helt perfekt i den. Der kommer ikke nogen udnødvendig belastning på barnets ryg, hofter eller bækken. Noget man ofte ser med andre typer af baby transport. I en baby slynge ligger barnet ret træt på en M-position, som barnet også lå i, mens han eller hun, stadig var i sin mors mave. Så det er en sund og tryg position for dit barn at ligge i.

Ergobaby baby wrap

Hvorfor en Ergobaby babyslynge?

Grunden til at jeg fremhæver netop Ergobaby modellen er at kvaliteten er rigtig god. Det vil du mærke med det samme du føler på stoffet. Det er ret elastisk, hvilket gør at når du først har få viklet stoffet omkring dig, så sidder det også rigtigt resten af dagen. Du skal altså ikke gå og konstant rette på det, som man ofte skal med andre modeller. Det er lavet af 95% ren bomuld, og 5% elastisk materiale. Dobbeltsyninger på kanterne for ekstra komfort og med masser af lommer til det ekstra babyudstyr du skal bære rundt på. Lige som med deres seler, så er der virkelig gjort meget ud af detaljerne på denne model, og derfor er en Ergobaby baby slynge, efter min mening det bedste valg inden for slynger. Jeg har endnu ikke testet mere end 3 modeller selv, men har dog læste en del test og anmeldelser af denne model, samt hørt hvad andre mødre har at sige om den.

Baby slynger er en genial opfindelse, og det undre mig faktisk, at vi har været så mange år om at tage dem i brug her i Danmark. I mange andre lande er babyslynger jo noget som de har benyttet i rigtig mange år, og med god grund.