Kan man bruge en bæresele til en nyfødt? Det er noget som jeg ofte hører. I mange tilfælde er svaret nej, da man som regel siger, at din baby skal kunne støtte sit hoved selv. Men alligevel hører man ofte om folk der benytter bæreseler til nyfødte. Hvordan kan det så hænge sammen? Lad og kigger lidt på de muligheder som er for dig der gerne vil kunne benytte en bære sele så tidligt som muligt.

Læs mere om Baby seler til nyfødte

Bæreseler med babyindsats

Hos mange af de mere populære modeller som F.eks. Ergobaby Orginal eller Ergobaby 360, har du mulighed for at købe en ekstra baby indsats, som gør at du allerede fra barnet vejer omkring 3kg, kan benytte en sådan bæresele til spædbarn. Fordelen her er at mange af dem vil kunne bruges til barnet vejer en 15-20 kg, hvilket betyder at du vil kunne bruge samme bære sele i forløbet. F.eks. kan en Ergobaby Original bæresele, benyttes til børn som vejer 20kg, en tung fornøjelse at slæbe rundt på for de fleste mødre. Men i modsætning til de bæreseler der er lavet til småbørn, skal du så ikke efterfølgende ud og investerer i en ny bæresele når barnet så bliver lidt større.

Læs mere om Vælg det rigtige babyindsats til din bæresele

Bæreseler designet til babyer eller nyfødte

Nogle modeller inden for bæreseler er direkte designet til de helt små, som f.eks. BECO Ergonomisk bæresele der er designet fra barnet er nyfødt til det vejer 6kg.
Fordelen er at du ikke også skal ud og investere i et babyindlæg, samt at de ofte er meget nemme at bruge. Kvalitet og materielle af disse bæreseler til nyfødt, er heller ikke altid lige så god som dem der er designet til de lidt større børn. Prisen er dog også ofte lidt lavere, hvilket i nogle tilfælde kan retfærdiggøre at de ikke kan bruges helt så længe.

Nogle fortrækker i stedet for en bæresele at benytte en slynge eller vikle, f.eks. er en strækvikle en god måde at bære rundt på sit spædbarn. Selv syntes jeg at vikler er glimrende at bruge i hjemmet, men når er ude, så foretrække jeg bestemt en rigtig bæresele.

Læs mere om Hvorfor en ergonomisk bæresele er så god

Personligt foretrækker jeg selv at købe en kvalitets bære sele fra starten, med en babyindsats. Dermed kan jeg ofte bruge bæreselen når mit barn er blot få uger gammel, og når det så bliver lidt ældre fjerner jeg baby indsatsen og kan derefter bruge den i rigtig lang tid. Fordelen ved at købe en kvalitets bære-sele fra starten, er at du får meget mere komfort for pengene. Ikke kun for dig selv som mor, men også for dit barn. Jo bedre dit barn sidder i bæreselen, jo mere rolig er barnet også. En god ergonomisk bæresele, mindsker også belastningen på barnets hofter og ryg, hvilket kan være et alvorligt problem, hvis man benytter en forkert sele igennem længere tid. En god bæresele som Ergobaby 360 Four position, er for mig den ultimative sele lige for tiden, og det tror jeg den vil være et pænt stykke tid endnu. Jeg ved godt den koster lige mere end mange af de andre modeller, især hvis man også skal have en babyindsats med, men tro mig, den er bestemt pengene værd, selv til en nyfødt eller spædbarn.