Bæresele test – Se de bedste bæreseler

At købe en god bæresele er et af de vigtigste køb du kan gøre for dit barn. Køber du en dårlig bære sele, og benytter du den ofte, kan du i værste tilfælde risikere at skade dit barn.

Men du vil også selv have større risiko for ondt i ryggen eller skulderne ved brug af en ikke optimal bæresele. Derfor ser her vi nærmere på nogle af de mest populære bæreseler, og tester hvilke vi syntes er værd at købe. Se hvilken sele som vinder prisen – bæresele bedst i test.

Vi har testet nogle af de mest almindelige bæreseler som for eksempel Ergobaby, Caboo, BabyBjörn, Najell, Childhome og Becute, for at finde den bedste bæresele på marked. Man lad os komme i gang med vores store bæresele test, og se hvilken vi mener er bedst i test.

Ergobaby 360 bæresele – TEST VINDER

Ergobaby Omni 360 bæresele

Pris: 999-1.399 kr.

Min personlige favorit bæresele. En bæresele som bygger viderer på de allerede gode egenskaber på Ergobaby original. Barnet sidder her på en pude der kan roteres hele vejen rundt, hvilket gør det muligt at have barnets ansigt ind mod dig, ud mod verden eller til siden hvis man har lyst.

Via de simple knapper på sædet har man adgang til en lang række justerings muligheder. Dertil kommer justerbare stropper og rygstykke. hvilket gør den til en af de mest ergonomiske bæreseler vi har testet. Den kan bruges op til 15 kg, hvilket faktisk er lidt lavere end deres Original model, men for de fleste rigeligt da det i den vægtklasse alligevel begynder at blive for tungt at gå rundt med barnet.

Den kommer med et velcro mavebælte, som er behageligt at bruge og er med til at bedre fordele vægten af barnet. Selen har lige som Ergobaby Original sovehætte og lomme til diverse småting. Selv efter længere tids brug, er bæreselen stadig behagelig at have på, hvilket for mig er en af de vigtigste egenskaber ved en bæresele. Det er også her muligt at tilkøbe et Ergobaby babyindsats, som gør at den kan bruges til de helt små.

Modellen er ikke helt billig, men man fornemmer også at man får noget for de penge man betaler, alt er udført i høj kvalitet og der er kælet for detaljerne. Derfor er denne efter min mening uden tvivl bedst i test.

Ergobaby Orginal (udgået)

En Ergobaby Original bæresele er bestemt ikke er dårligt valg. Det er tale om en meget fleksibel bæresele i god kvalitet. Med masser af justerings muligheder, små ekstra detaljer som lomme foran til ens mobiltelefon, nøgler, sutter, pung, en hætte til barnets i tilfælde af regn eller kraftig sol.

I det øjeblik man tager den på, kan man mærke kvaliteten på stoffet, og med et lækkert design er det en bæresele som de fleste forældre vil syntes om at gå med. Bæreselen er behagelig at benytte på grund af de polstrede remme, samt et bælte som fordeler vægten på en god måde. Som med alle de andre modeller fra Ergobaby er det tænkt over ergonomien og resultatet er en god ergonomisk bæresele du kan bruge i længere tid, uden at få ømme skuldre eller ryg.

Samtidig kan den også benyttes til de helt små, hvis man køber en Ergobaby babyindsats til den. Bæreselen kan benyttes indtil barnet vejer 20 kg, så den understøtter større børn end de andre bæreseler vi har testet. Alt i alt en rigtig god bæresele i høj kvalitet som bestemt kan anbefales.

Neopren bæresele fra Childhome (Udgået)

Her er der tale om en letvægts bæresele, som især er målrettet de lidt mere sporty forældre. Der er tale om en god og solid bæresele til en pris i mellemklassen, som gør det den skal.

Den har flere justerings muligheder, og en 3-vejs funktion, som gør det muligt at bære ens barn, så det sidder med sit ansigt væk fra eller imod kroppen samt på omme bag på ryggen.

Det første stykke tid jeg brugte den, syntes jeg rigtigt godt om den, men efter at barnet blev lidt større, kunne jeg godt mærke at vægten ikke blev helt så godt fordelt som med nogle af de dyrere modeller. Polstringen på bæreselerne er heller ikke lige så tyk som f.eks. på Ergobaby Orginal eller Ergobaby 360, nævnt ovenover. Derimod er den lettere, og dermed nemmere at bære rundt på når den ikke er i brug.

Kvaliteten er ok, og bæreselen er behagelige at have på. Et ok valg til dem som ikke vil bruge alt for mange penge og gerne vil have en god billig bæresele.

Stokke MyCarrier

Stokke MyCarrier bæreselen

Pris: 1.199 kr.

En af de bære seler jeg havde set frem til at teste. Normalt er jeg ret vild med Stokke babyudstyr, men deres bæresele levede ikke helt op til mine forventninger.

Selve bæreselen var ikke særlig køn. Kvaliteten virkede umiddelbart ret god, og der er masser af muligheder for justeringer, hvilket faktisk er et af de svage sider ved denne babybæresele. Når man endelige kommer igennem de mange ikke alt for intuitive indstillinger og får tilpasset selen, så sidder den godt og man fornemmer også at den giver en god beskyttelse og sikkerhed til dit barn. Selv efter længere tids brug, er den behagelig at have på.

Den kommer med et en afstivet rygstøtte, hvilket giver ekstra sikkerhed til dit barn, men gør også at den ikke er helt så nem at pakke ned og transportere som de andre bæreseler. I forhold til prisen, syntes jeg ikke helt den er på højde med f.eks. Ergobaby og derfor kan jeg kun anbefale bæreselerne fra Ergobaby over denne.

BeCute bæresele (udgået)

BeCute bæreselen hører til i den billige ende, og kan ofte købes til under 500 kroner. Den har ikke de samme justerings muligheder som f.eks. Ergobaby, og man opdager også hurtigt at design og kvalitet heller ikke hører til i toppen. Dette vil næppe være en model som vinder bedst i test, eller hvor man fremhæver de ergonomiske fordele.

BeCute bæreselen er en bæresele som kan benyttes fra barnet vejer 3,5 til omkring 11 kg, selvom jeg nok ikke vil bryde mig om at gå rundt med et 11 kilo tungt barn i en BeCute bæresele. Bæreselen er dog ret let at tage på og de få justeringsmuligheder som er, gør at den er nem at bruge.

Den giver noget støtte til barnets ryg og hofter, men slet ikke på samme måde som nogle af topmodellerne. Selvom det er tale om en discount model inde for babyseler, så er den alligevel brugbar, især til folk som blot vil prøve en bæresele for lige at se om det er noget for dem. Det er ikke så posteret som de andre seler i testen, og barnets vægt bliver heller ikke fordelt lige så godt, men skal man ikke gå lange ture med sit barn, så gør dette heller ikke helt så meget.

Med en pris på 3-500 kroner er det ikke det store tab, hvis man opdager at man ikke lige er til bæreseler. Så selvom jeg
ville ønske jeg kunne sige dette var en model man bør holde sig fra, så er den alligevel et ok køb til prisen.

Udover de bæreseler vi har testet her, er der selvfølgelig en del andre. Vi vil løbende tilføje flere modeller i takt med at vi også får testet dem. Så målet vil være at få en så komplet bæresele test som mulig. Men efter vores mening er de bedste valg muligheder Ergobaby Original eller Ergobaby 360 four position i den dyre ende, og Childhome for dem som ikke vil give så meget for en bære sele.