Baby Slynge - Hvad er en babyslynge?

Info side om slynger

Ergobaby baby slynge

Hvad er en babyslynge?

Slynger er i grove træk et stykke stof, som er designet til at hjælpe dig med at bære en baby ved at lette trykket på dine arme og ryg. Det at bære sit barn rundt i en babyslynge, er en gammel skik, som har været praktiseret i århundreder rundt om i verden. Dog er det først inden for de senere år, at vi her i Danmark har fået øjnene op for de mange fordele, som er i at bære rundt på sit barn, på denne måde. Disse babyslynger går også under betegnelsen skråslynge, ringslynge, lommeslynge og bæresjal. En slynge (til forskel fra en vikle) bæres over den ene skulder, men har forskellige låse mekanismer alt efter type. F.eks. låses en ringslynge ved at trække stoffet igennem nogle ringe, som derved går ind og låser slyngen fast, så dit barn ligger sikkert der i.
Men lad os se lidt nærmere på nogle af de spørgsmål som man ofte hører i forbindelse med baby slynger.

Hvornår er mit barn gammel nok til at bruge en baby slynge?

Hvor en bæresele ofte har et minimum krav til barnets størrelse og vægt, så er der ikke nogle krav til slynger. Du vil med fordele kunne benytte en babyslynge allerede fra første dag barnet er født. På grund af måden, barnet ligger i slyngen, kommer der ikke ekstra belastning på barnets hoved eller ryg, så derfor er det ikke noget problemer i at bruge en slynge til nyfødt.

Kan jeg bruge en baby slynge til slynge til nyfødt?

Ja det kan du sagtens. En babyslynge giver mere støtte til en nyfødt, end f.eks. en bæresele vil gøre.

Fordele ved en babyslynge frem for en bæresele?

I de fleste bæreseler sidder barnet op. Dette kan for især en nyfødt eller helt lille barn være temmelig hårdt, og det anbefales derfor at man ikke benytte en bæresele ret længe af gangen til de helt små (en babyindsats kan til dels afhjælpe dette). I en babyslynge ligger det nyfødte barn mere ned, og opnår dermed bedre støtte til både hoved, ryg og lænd, hvilket er noget mere behageligt for barnet. Så i mange tilfælde vil der være bedre ergonomi i en slynge. Der er også bedre muligheder for at variere bærestillingerne i slynges, og man har som mor, bedre mulighed for at amme sit barn, mens man bære rundt på det i en børneslynge. Personligt foretrækker jeg en slynge eller vikle, når jeg bære på mit barn i hjemmet, og en bæresele når jeg er ude med barnet. I modsætning til mange bæreseler, så kan slynger benyttes nærmest fra det øjeblik barnet er født. Til de lidt ældre børn, er det efter min mening mere behageligt at bære rundt på barnet i en bæresele.

Hvad er en ringslynge?

Ringerslynger en en almindelige type af slynge, som består af et stykke stof du kan bære dit barn i. Forskellen på en ring slynge og andre typer af slynger, er at du låser slyngen ved hjælp af et par ringe i enden af stoffet.

Hvorfor bruge en slynge til baby?

Der er en hel del fordele ved at bære rundt på sit barn. Det er jo ikke uden grund at det er en skik, som har været benyttet i flere hundrede år rundt om i verden. For det første er det langt nemmere at bære rundt på sit barn i en bæresele, slynge eller vikle – frem for i armene. Du har dermed hænderne helt fri, til at lave alt muligt andet. Slyngen fordeler også barnets vægt bedre, så det ikke er helt så tungt at bære, som hvis du gik med i det i armene. Dermed er du i stand til at bære rundt på dit barn, i længere tid af gangen. Du vil også være i stand til at amme dit barn, mens det ligge i slyngen, hvilket igen er noget nemmere end hvis du skulle holde barnet, både vægtmæssigt, og igen fordi du har dine hænder fri.
Du vil også opleve at du er mere tilbøjelig til at kigge på, og tale med dit barn, når du bære rundt på det ofte, frem for hvis det ligge i sin babyseng, barnevogn eller vugge. Dermed kan disse typer af bæreredskaber, være med til at gøre at man hurtigere knytter bånd med sit barn, og bliver bedre til at forstå barnets signaler.
Barnet er mere trygt når det er tæt på sin mor eller far, og derfor er det bedre for ens barn at ligge i en babyslynge, frem for i barnevognen.

Hvilken er den bedste baby slynge?

Efter min mening, så er den bedste babyslynge p.t. en Ergobaby slynge. Der er også andre gode modeller, men lige som med deres bæreseler, så har Ergobaby gjort lige det ekstra ud af kvalitet og komfort.

Find de bedste slynger

Kommer snart…

Lorema Ipsuam Dolora

Nunce et vestibuelum vealit. Suspeendisse euisemod eros veel urana bibedndum gravida. Phasellues et metus nec dui ornare molestie. In conseequat urna sed tincidunt euismod. Praesent non pharetra arcu, at tincidunt sapieen. Nullam lobortis uletricies bibendum. Duis elit leo, porta vel nisl in, ullamcorper sceleerisque velit. Fusce volutpat pureus dolor, vel pulvinar dui porttietor seed. Phaseellus ac odio eu quam varieus elementum sit amet euismod justo.