Ergonomiske bæreseler som ergobaby er blandt de bedste i testAt bære sin baby i en bæresele er praktisk. Når vi går rundt med barnet i sin bære sele, slynge eller vikle, skal man ikke bekymre sig om større mennesker mængder, small gange eller overfyldte busser på samme måde som når man går rundt med en barnevogn. Men ikke nok med det, det er også bevist at det er sundt for barnet at bære tæt på sin forældre, og flere andre fordele ved at bære på sit barn, frem for blot at smide det i en barnevogn. Lad os taget et kig på 10 af de gode grunde til at benytte bæreselen frem for barnevognen.

1. En bæresele er praktisk

For mange er den store fordel ved bæreselen, at man har mulighed for at komme steder der ellers ikke ville være helt så nemt med en barnevogn. F.eks. i de små butikker, small gader, store folkemængder eller ujævne stier. Her giver en bæresele eller slynge dig en rigtig god fordel. Derudover kan den fint benyttes i hjemmet, hvor det ofte er en fordel at have hænderne fri, noget som ikke er muligt normalt, når man bære rundt på sit barn. Er du i tvivl om hvilke bæreseler som er gode, læs vores test her.

Læs mere om Bedst i test bæreseler

2. At bære en baby fremmer dens fysisk udvikling

Når en baby ligger i en slynge eller bæresele, tæt op af sin mor, er han eller hun i overensstemmelse med rytmen af hendes vejrtrækning, lyden af hendes hjerterytme og de bevægelser, barnets mor gør. F.eks. gang, bøjninger og knælinger. Denne stimulering hjælper ens barn med at regulere sine egne fysiske reaktioner, og forbedre barnets vestibule system, som styrker balancen. Den er dermed et godt overgangs redskab for et barn, som endnu ikke har lært at kontrollere sine kropsfunktioner og bevægelser. Forskning har vist, at babyer, der bliver rørt og holdt, udvinkler sig hurtigere og er sundere end babyer, der ikke bliver passet på samme måde. Mekaniske gynger og andre holdeanordninger giver ikke de samme fordele som bæreseler eller slynger.

3. Spædbørn der bæres i seler er mere glad

Undersøgelser har vist, at jo mere et barn bæres, jo mindre græder de og pylre de. I indfødte kulturer, hvor vikler og slynger er normen, græder babyer kun i få minutter om dagen – i modsætning til vestlige babyer, der ofte græder i timevis hver dag. Gråd er udmattende for både babyen, og dens forældre, og kan forårsage langvarig skade, da barnets hjerne som er under kraftig udvikling, løbende oversvømmes med stresshormoner. Børn der ikke behøver at bruge deres energi på gråd, er rolige, iagttagende og mere nysgerrig på deres omgivelser. En god ergonomisk bæresele som er Ergobaby 360 Four position går man aldrig helt galt med.

Læs mere om Derfor er ergonomi så vigtig for børn

4. En bæresele er sund for dig

Det kan være udfordrende for nye mødre at finde tid til motion, men hvis du bærer din baby med dig det meste af dagen, eller går en rask tur med din baby, giver det faktisk flere fordele. En lang gåtur med bæreselen er nemlig en glimrende måde at hjælpe et træt barn til at falde i søvn, og samtidig er det god motion for dig.

5. Spædbørn sætter pris på bæreselens tryghed

Den nye store verden kan for mange spædbørn godt virke lidt overvældende. Især i barnets første 2 måneder. Ved at bære det rundt i en god ergonomisk bæresele, ligger barnet på samme måde som i moderens livmor, det kan mærke varmen fra ens mor og høre hendes hjerterytme. Alt samme noget som er meget beroligende på ens barn, og med til at gøre det mere trygt. For mange nyfødte er det tryggeste sted faktisk når det ligger i sin bære sele.

6. At bære sit barn hjælper dig og din baby til at kommunikere med hinanden

Jo mere selvtillid vi forældre har, jo mere kan vi slappe af og nyde vores børn. En stor del af det at føle sig selvsikker som forælder, er evnen til at læse de små signaler vores babyer prøver at give os. Når vi holder vores baby tæt, f.eks. i bæreseler, så bliver vi bedre til at læse barnets bevægelser og ansigtsudtryk. Mange nedslidte forældre fortæller ofte, at de aldrig har lært at skelne deres babys skrig – fordi deres babyer ikke er i stand til at kommunikere effektivt uden at græde! Hver gang en baby er i stand til at fortælle os, at hun er sulten, keder sig eller er våd uden at skulle græde, øges barnets tillid til os, hendes læring styrkes, og vores egen selvtillid styrkes. Denne cyklus med positiv interaktion øger den gensidige tilknytning mellem forældre og barn og gør livet langt mere behageligt for alle.

7. Bæreseler et et redskab der hjælper med at knytte bånd med barnet

Slynger og bæreseler er et nyttigt værktøj til enhver voksen i et barns liv. Det får mig til at smile, når jeg ser en ny far gå en tur med sin baby i en bæresele. Barnet bliver vant til farens stemme, hjerteslag, bevægelser og ansigtsudtryk, og de to knytter hurtigt et stærkere bånd. Fædre har ikke den automatiske knytning til barnet som dens mor har, men det betyder ikke, at de ikke kan klare det, når deres baby er født. Det samme gælder for babysittere, bedsteforældre og alle andre der passer barnet. Det at gå rundt med barnet i en sele eller slynge, er faktisk den bedste måde at knytte tætte bånd og skabe mere tillid mellem dig og barnet. Til de helt små spædbørn er en stækvikle en rigtig god ting, og når det lige er et par uger ældre, så kan man med fordel gå over til en rigtig bæresele, som f.eks. en Babybjørn eller Ergobaby. Ellers se hvilke gode bæreseler der er i de mange test rundt omkring.

Læs mere om Hvordan vælger man de gode bæreseler?

8. Bæreselen er et trygt sted for dit barn

I stedet for at løbe rundt i overfyldte eller farlige steder, er et barn i en slynge eller bæresele sikker og tryg lige ved siden af din krop. Bæreseler giver også følelsesmæssig sikkerhed, når det er nødvendigt, så børn kan vove sig ind i verden og blive selvstændige i deres eget tempo.

9. Bæreseler kan spare dig penge

En bæresele koster mellem 300 og 1300 kroner alt efter model og kvalitet. Nogle fortrækker at benytte bæreseler frem for at bruge en barnevogn. Personligt foretrækker jeg dog begge, men vil man hellere benytte god bæresele frem for en barnevogn, så et et en billigere løsning. Her vil jeg så klart anbefale at man køber en god kvalitets bæresele, frem for en af de helt billigere, hvis du skal bruge den som primær transport til dit barn. Alternativt kan man købe en billig barnevogn og en dyr bæresele, hvilket stadig vil være billigere end en dyr barnevogn. Du vil også komme til at bruge din barnevogn mindre, hvilket gør den holder i længere tid eller du vil kunne sælge den brugt for en bedre pris.

10. At bære rundt på sit barn er sjovt

Hvem elsker ikke at nusse deres dyrebar lille baby? Når man bære rundt på sit barn i bæreselen, så er det meget nemmere at snakke til ham eller hende, end det ville være i f.eks. en barnevogn. Det er også mere sjovt for din baby, for når hun er så tæt på dig, vil hun nemmere kunne se dig og bedre iagttage dig. Dit barn vil føle sig mere som en del af dit liv, når hun er i en slynge eller bæresele, og du vil finde dig selv mere og mere fortryllet af denne specielle lille person.

Som du kan se, er der masser af grunde til at overveje en bære sele hvis du endnu ikke har en. Selv en helt billig Childhome bæresele er bedre end slet ingen, og en god og billige måde lige at få testet hvad det vil sige at bære rundt på sit barn, på en helt ny måde.

Becute bæresele til spædbørn